Renlighet – förbättrar vår hälsa

 

Vad som kan förbättra vår hälsa kan vara så enkelt som att hålla våra händer rena. Renlighet är något som vi i dessa pandemitider fått lära oss kan hålla oss friska. Vi tar oss i ögon, mun och andra ställen med våra fingrar så handhygien är viktigt även om det inte är en pandemi.

Till och med små barn lär sig idag tidig att tvätta sina händer då de varit ute och lekt på förskolan. Detta kon om vi fortsätter att tvätta våra händer regelbundet innebära att det blir mindre vinterkräksjuka och förkylningar. Som vuxen så kan det finnas en fördel att ha en flaska med alcogel med sig i väskan då man inte befinner sig hemma. Dessa går att beställa online. Allt för att säkerställa att man har rena händer.  Det finns även en fördel att ha handsprit hemma för att snabbt kunna tvätta av sina händer med detta.

Så klart så fungerar också tvål och vatten. Men man kanske inte alltid har tillgång till detta och då är handsprit och alcogel något som är bra att ha med sig. Idag så finns det utställt i de flesta butiker och restauranger dessa pumpflaskor där man kan rengöra sin händer. Allt för att minska smittspridningen av Covid 19. Hur det kommer att se ut när allt är över är svårt att sia om. Men nog tror vi att vi har ändrat vårt beteende då det kommer till att tvätta våra händer.