Problem med ryggen vid övervikt

 

Om man har många kilon för mycket så kan detta skapa andra problem med din kropp. Att ha några kilons övervikt är inte så stort problem utan det är när man börjar att väga allt för mycket som det kan ställa till problem för dig. Man kan få problem med ryggen vid övervikt.

Det är om man har en svag muskulatur kring mage och buk som det kan leda till värk i rygg. Även belastningen blir påtaglig på ryggen och kan leda till ryggvärk. Det allra bästa för dig är att försöka gå ner till en mer anpassad vikt för dig och försöka få hjälp med dina ryggproblem. Det är inte ovanligt med ryggproblem då vi oftast har stillasittande arbeten och rör oss allt för lite. Försök att även förändra din arbetsställning så du sitter bättre när du arbetar. Försök att stå och arbeta stunder under din arbetsdag.

Genom motion så får vi flera fördelar. Vi kan både gå ner i vikt och stärka muskulaturen kring rygg och bål. Detta gör att vår rygg klarar sig bättre då vi blir lättare och får kraftigare muskler kring ryggen. Under din arbetsdag så kan du varje timme göra några minuters övningar som stärker din kropp. Försök också att få igång vardagsmotionen som absolut kan hjälpa dig både med din viktnedgång och motion. Kan du cykla till jobbet så kan detta hjälpa dig på vägen mot ett mer hälsosamt liv