När problem med blåsan blir tydlig

 

Kroppen är en fantastisk mekanism som allt som oftast rullar på utan vidare besvär. Du njuter av livet, träningen flyter på, arbetet går som en dans och inga moln i sikte. Men så händer något, din blåsa börjar ställa till med problem. Det kan till exempel vara blod i urinen, vattenkastningsbesvär eller återkommande urinvägsinfektioner. Problem som gör att du känner dig låst och det påverkar ditt normala vardagsliv negativt.

Så fungerar din blåsa

Med njurarnas hjälp renas blodet från restprodukter och urin uppstår som sedan transporteras via urinledarna till urinblåsan. Blåsans storlek varierar beroende på hur mycket urin din kropp producerat. Den rymmer i normala fall cirka tre till fyra deciliter men kan töjas kraftigt vid behov. Blåsans väggar signalerar att du behöver uppsöka en toalett för tömning.

Låt inte dina besvär hindra dig i livet

Alla är vi olika och därav ska behandlingen vara anpassad efter dina behov och besvär. Du kan hitta din hjälp online där det finns professionellt stöd att få. En uroterapeut kan kartlägga dina besvär, ge dig ytterligare behandling, råd och tips. Alltför att du ska kunna förbättra din vardag på bästa sätt och inte låta blåsans problem hämma dig.