Minska påfrestningarna på rygg och leder

 

Din övervikt kan ha betydelse för din rygg och leder. Genom att du går ner i vikt så minskar påfrestningarna på både rygg och leder. Ju tyngre man är desto mer ska din ryggrad bära upp. Att gå ner i vikt kan ha betydelse för din onda rygg.

Det gäller att man bygger upp muskulatur kring ryggraden som håller den plats. Om man har en skada eller något annat som gör att ryggen krånglar så är det än viktigare att man träna bålen och ryggmuskler. Även den som tränar mycket kan få problem med sin rygg. Bor man i vår vackra huvudstad så kan du leta upp en naprapat på Östermalm som kan hjälpa dig. Det är viktigt att man får relevant vård om ryggen krånglar och se till så man tränar rätt för att minska riskerna för att det ska hända igen.

En viktnedgång kan hjälpa till mycket för din rygg. Det är inte alltid det enklaste att gå ner i vikt och man kan ibland behöva hjälp för att få den där viktiga motivationen. Gå med några av dina bästa vänner och träna. Hjälps åt för att peppa varandra till att träna och äta rätt. Man är inte alltid så stark ensam utan med hjälp av goda vänner så kan det underlätta att hitta sin form.

Låt det ta tid, det kanske inte händer så mycket de första veckorna eller månaderna. Det gäller att hålla i sin tärning även om man kanske inte ser några direkta resultat. Men om du håller i och tränar och äter rätt så kommer det till slut att ge de resultat som du önskar. Alla är vi olika och för vissa så går det enkelt att gå ner i vikt och för andra så krävs det mer träning.