Mer än bara övervikt

 

Det kan vara mer än bara övervikt som bekymrar dig. Det är inte ovanligt att man mår dåligt för att man har svårigheter med att gå ner i vikt. Det kan också vara så att man har lyckats att gå ner i vikt men går lika snabbt upp ett par kilon igen.

Hitta någon att samtala med

Det kan vara viktigt att hitta någon som man kan prata med sina problem. Nyinsikt är ett företag med samtalsterapi som en av sina tjänster. Det kan underlätta att få dela med sig av sina tankar till någon annan. Att få ge uttryck för vad man känner kan göra att man växer som människa och hitta lösningar som du kan använda dig av i livet. Det kan finnas bakomliggande problem som behöver lösas innan du kan gå vidare i livet.

Skaffa personlig tränare

Alla är vi olika som personer och vissa kan ha lättare för att gå ner i vikt än vad andra har. Det kan vara jobbigt att göra sitt yttersta med träning och matintag och inte få de resultat som man förväntar sig. Att skaffa sig en personlig tränare som ger de tips och råd som man behöver för sin viktnedgång. Att gå ner i vikt är inget som man gör under en vecka. Det kan ta så mycket längre tid än så att komma ner till normalvikt.

Tillsammans med andra

Att få göra sin resa tillsammans med andra kan hjälpa till att få ett bättre liv. Ensam är inte alltid stark utan det kan behövas få inspiration och hjälp från andra. Viktväktarna är kanske stället för dig som söker efter en gemenskap där man tillsammans hjälper varandra för att gå ner i vikt. Det går betydligt enklare om man gör saker tillsammans med andra i samma situation.

Stå fast i dina beslut

Det är lätt att vackla och inte stå fast i de beslut som man fattat. Vi vet att det inte är lätt att gå ner i vikt och det kan ta lång tid innan man ser resultat. Det gäller att man inte ger upp när det blir tungt. Om man gör sin viktresa tillsammans med andra som befinner sig i liknande situation så kan det underlätta. Men det är ändå du personligen som måste fatta ditt beslut om att vilja gå ner i vikt.