Få ordning på magen

 

Har du haft problem med magen? Det kan vara allt från mindre problem som att du känner dig gasig till att du har riktigt ont flera gånger om dagen. Då finns det hjälp att få, inte bara av läkare utan det finns även mycket du kan göra själv att din mage ska kännas frisk igen.

Hur allvarligt är det?

Beroende på hur allvarligt ditt problem är kan det ibland krävas att du söker upp läkarvård. Kontakta din vårdcentral om du känner att ditt problem är mycket allvarligt.

Känns det däremot som något du kan hantera själv kan du hitta hjälp på nätet. Där kan du bland annat hitta allt från litteratur till kosttillskott. Allt som ger dig effektiva verktyg för att få ordning på din mage.

Kosten

Många gånger är roten till magproblem vad vi äter. Antingen för att vi inte tål något eller för att vi inte får i oss en tillräckligt varierad kost. Det kan vara svårt att veta exakt vad du ska äta för att må bra men även på den delen kan du hittar mängder med hjälp på nätet. Kost, sömn och träning är i de flesta fall allt vi behöver för att kroppen ska vara så frist som möjligt.